Божидар Аначков е пенсионер по болест. Живее сам с родителите си на улица "Фиданка". Мъжът е намерен около 1 часа след полунощ от Бърза помощ и дежурни от 6-то РПУ пред кръчмата, където бил вечерта. Той бил е наръфан смъртоносно и умира в "Пирогов". Въпреки сериозността на случая полицията не разгласи точна и бърза информация.

Лекарите "Пирогов" съобщиха, че Аначков е бил нападнат от питбул, собственост на негов съсед. Полицията по-късно опровега тази информация и заяви, че породата още се уточнява.

Известен е собственикът, нека не избързваме и не разгласяваме тайна, която още не й е дошло времето, каза директорът на СДП комисар Румен Стоянов.

Собственик на единствените питбули наоколо е магазинерът. Локвата кръв е точно до неговото заведение. Той обясни, че има помияр и два питбула, и че те не излизат навън.

Почти всяка къща в Горна Баня има куче-пазач в двора си. Според кинолозите няма значение породата на кучето, а възпитанието му.

“Казват това са бойни породи, те се бият помежду си, но нито една бойна порода не е измислена да напада хора, каза Камен Литов от Федерацията по кинология. По думите му отделни кучета от отделни породи се дресират, обучават да бъдат такива.

Федерацията от години предлага да се направят обществени киноложки центрове, където да се обучават собственици на кучета. Досега никой не е погледнал на идеята сериозно.