Наскоро светът беше потресен от австрийската драма как един баща, Йозеф Фрицел, държа като заложница и изнасилва в продължение на десетилетия собствената си дъщеря.

Оказа се, че у нас, на няколко километра от Пловдив има същия случай.

Дървена пристройка, която се заключва с катинар и се пази от кучета - това е входа към дома на 16 годишната Фатма в град Перущица. Родителите й са разведени отдавна, но тук тя живее с баща си Вихър от 8 години. Никой от съседите й обаче не знае какво се е случвало в единствената стаичка вътре. Съмнения, че нещо не е наред, имала само една от малкото й приятелки.

"Като влизах вътре и я гледах как плаче, мисля си, че тя спи с него. Но тя не казваше. Тя е скривала от всички", разказва приятелката й Надежда.

Тайната излиза наяве преди 2 дни съвсем случайно, докато 14-годишният брат на бащата-насилник се върти по двора и вижда шокираща сцена в къщата.

Освен роднините, и съседите твърдят, че не са подозирали нищо. Но започват да си обясняват едно по едно странностите на Вихър. Той работел в центъра на Перущица, към комуналната фирма, но не пускал Фатма да ходи на училище.

"Детето от къщата навън не излизаше", каза съседът Михаил Чакъров.

- Не си ли е играело с вашите деца?

"Не. Той е уплашил детето да не обади на баба му и дядо му, че щял да го трепе".

"Той като спи с нея, й слага нож върху нея, така спи с нея", обяснява приятелката на жертвата.

Днес Фатма е на лекар, за да се установи дали не е бременна от баща си. Очаква се в близките дни майка й, която живее в друг град, да се върне и да я отведе оттук. Вихър пък е в ареста в Стамболийски и най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение.

Напоследък зачестяват случаите на насилие в семейството, които заемат първите места и у нас, и в световните медии.

Вчера ви разказахме за 31-годишната Вера Димитрова. Тя удушила пастрока си, след което го нарязала и хвърлила части от тялото му в контейнер за смет. Причината, че той я насилвал години наред.

Само преди 10 дни Германия беше потресена от случай на детеубийство. Полицията арестува 44-годишна жена по подозрение, че е убила три свои новородени бебета, след като телата им бяха намерени във фризер в мазето на жилището й.

Случаят в Германия разтърси света дни след като стана ясно, че 73-годишен австриец е държал в плен дъщеря си цели 24 години. Оказа се, че Йозеф Фрицел е изнасилвал Елизабет от 11-годишна, и е станал баща на 7 от децата й, заченати в резултат на кръвосмещението.

Преди почти 2 години друг случай в Австрия разтърси света. Наташа Кампуш успя да избяга след 8-години плен. Малко след бягството на момичето, похитителят й Волфганг Приклопил се самоуби, като се хвърли под влак.