Повече от седмица няма следа от 23-годишния студент от Попово, който изчезна след интервю в Американското посолство. Петър Димитров от поповското село Кардам, днес е трябвало да лети за Южна Каролина на студентска бригада.

Единствено раницата на Петър останала след мистериозното изчезване на момчето миналата сряда. Младежът оставил багажа си в колата на свой приятел и влязъл в Американското посолство за интервю за виза. Документът му е отказан. Бащата на момчето е притеснен, че от американското посолство и МВР до него стигат противоречиви данни за това кога Петър е бил в мисията.

„Близо час е разминаването. Вчера получих трети вариант. Показаха ми запис, в който тръгва от някаква врата и стига до някъде и ми обясниха, че това е излизане от посолството. Не се вижда да излиза от посолството на този запис. Аз не видях”, каза Владимир Йорданов, баща на Петър.

Родителите изключват версията синът им да е попаднал в лоша компания. Първокурсникът в техническия университет през последните четири месеца е бил при тях- в Попово, защото не можели да го издържат в София. С никого не се срещал, подготвял се за бригадата за да събере пари и да продължи обучението си.

Мая - майка на Петър, разказа, че бил икономичен. Според нея не пуши, не пие. Чували се през вечер. Бащата предполага, че може да в задържан по грешка.

Родителите на Петър живеят на село. Не са заможни, затова и не вярват момчето да е отвлечено с цел откуп. Единствената им останала надежда е полицията да засече телефона му, въпреки че той е изключен още от деня на изчезването му.