Държавната агенция за национална сигурност прекратява проверката за произхода на парите, дарени от Ангел Бончев на фондация "Утре за всеки", в деня преди да бъде освободена съпругата му Камелия.

Днес стана ясно, че фондацията не е поискала ДАНС да провери произхода на парите. В началото на седмицата фондацията е изпратила статистически формуляр, а не формуляр за съмнителна операция, което не позволява на агенцията да иска допълнителни данни за произхода на парите.

От Агенцията са изпратили запитване до фондацията дали искат да проверят парите и уточняват каква е процедурата за това.

Отговорът на Румяна Козарева, председател на УС на фондацията е, че те нямат основание да смятат, че е налице съмнение за извършена съмнителна операция.

Причината, че Ангел Бончев обявил пред камерите на телевизията, че 157-те хиляди, които дарява на фондацията, са събрани от негови приятели.

Този отговор е край на така наречената проверка за произхода на парите на Ангел Бончев, поставен от фондацията, което означава, че неправителствената организация може вече да ги използва.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето