Младо семейство от Димитровград бе разстреляно снощи в дома си. На място е убит 27- годишният мъж, а съпругата му - също тежко ранена, е настанена в болница в Пловдив с опасност за живота. Часове след разстрела, полицията задържа и убийците  - двама криминално проявени хасковлии. Мотивът за престъплението е грабеж.

В мизерната квартира в Димитровград е трябвало да има много пари. Поне така са смятали 42- годишният Недялко, по прякор Момата и 19-годишният годишният му приятел. Те не са познавали жертвите си, знаели са само, че семейството търгува с коли.

"Под предлог, че ще закупуват автомобил, извършителят е влезнал в дома на същия, където го е застрелял", съобщи комисар Атанас Ненков, директор на МВР-Хасково.

Все още от полицията не показват лицата на палачите. Но не крият, че Недялко Момата е рецидивист, лежал  16 пъти в затвора, но за кражба и разфасоване на коли. Тепърва МВР ще проверява дали изпеченият крадец има и други убийства зад гърба си.

При личния обиск на нападателите са открити оръжието – "Браунинг" със заглушител с 6 патрона в пълнителя и 11 допълнителни куршума.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето