Бивш полицай застреля при самозащита криминално проявен в Бургас. Конфликтът възникнал заради изпреварване на кръстовище.

Изстрелите проехтели към обяд, на кръстовището в бургаския комплекс "Меден рудник", на метри от жилищни блокове и детска площадка.

"Към 1 и 25 ли, колко беше, чух 3-4 изстрела, ама си помислихме, че са бомбички", разказват очевидци.

По данни на полицията скандалът е възникнал между четирима младежи, движещи с лек автомобил "Ауди" и мотоциклетист, заради отнето предимство.

"Група от четири криминално проявени лица се засича с управляващия мотоциклета тук, на това кръстовище. След което настъпва скандал, сбиване, стрелба и един от криминално проявените е убит. Убитият е Калоян Стоянчов, по прякор Голямата Рижа," коментира гл. инсп. Милен Димитров - дир. на ОД на МВР - Бургас.

По първоначални данни, четиримата изскочили от колата и нападнали мотоциклетиста с ножове. За да се защити, той извадил законно притежаван боен пистолет и стрелял от упор няколко пъти в най-близкия до него.

Простреляният е починал на място. Заедно с брат си - Малкият Риж, той е добре познат в подземния свят. Преди две години при престрелка край хотел "България" в центъра на Бургас, бе прострелял в крака.

Според запознати двамата са част от наказателна група, близка до Деян Боксьора, който се свързва със Златко Баретата.

Мъжът, който е стрелял, е бивш полицай от сектор "Борба с масовите безредици". След убийството е изчакал полицейските екипи и е предал доброволно оръжието.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето