Късно тази нощ полицията откри тялото на Веселин Игнатов, изчезнал преди повече от месец. Трупът на 7-годишното момченце, страдащо от аутизъм, беше намерено в Искърското дефиле.

Разпознаването е започнало малко след 14.30 часа вчера, каза директорът на областната дирекция на полицията Пламен Василев. На този етап няма данни за насилствена смърт на детето, съобщи МВР. Първоначалният външен оглед на тялото на момчето, извършен от патоанатоми, не е показал следи от физическо насилие. Иззет е биологичен материал за експертизи.

Извършен е оглед в района на Реброво, в Искърското дефиле, където тялото е намерено в реката, с лице към водата. Веселин е разпознат по описа на дрехите и по рождени белези по тялото от вуйчо му.

"Засега не може да се каже дали е извършено престъпление или става въпрос за нещастен случай. Вече е образувано досъдебно производство за настъпила смърт”, каза Василев.

7-годишният Веско е в неизвестност от 11.00 часа на 27 април. Полицията организира мащабно издирване. Родителите на момчето срещнаха подкрепата на цялото общество. Група в социалната мрежа "Фейсбук” събра над 70 000 човека, обединени от усилието да намерят Веско.