Полицията разби момчешка банда, пребиваща младежи, които приличат на гейове. Двама от нейните членове бяха обвинени за убийството на студента Михаил Стоянов в Борисовата градина преди близо две години. Днес съдът остави за постоянно в ареста Александър Георгиев и Радослав Кирчев.

Една разходка в Борисовата градина се оказва фатална за 25-годишния студент по медицина Михаил Стоянов. На 1 октомври 2008 година той е намерен мъртъв в една от алеите. Близо две години по-късно полицията арестува вероятните убийци. Александър Георгиев е на 20 години, а Радослав Кирчев на 19. Съдът днес реши, че срещу тях има достатъчно доказателства, че те са извършителите на убийството, обществено опасни са и затова трябва да останат в ареста.

Шефът на отдел „Убийства” в столичната полиция Георги Тотков разказва, че в практиката трудно може да се намери по-безумен мотив за убийство.

„Разхождат се из парка и се дразнят от това, че алеите са заринати от презервативи. Логиката е следна - презервативите са от хомосексуалистите, те цапат парка, как да ги изгоним... ами като ги бием”, каза Георги Тотков.

Бият и Михаил. Увличат се. Студентът умира от задушаване след като му е счупена костта под езика. Биячите му вземат телефона и точно той ще се окаже ключът към разкриването на случая - близо две години по-късно.

„Установихме, че телефонът на убития се включва от един от извършителите и го викнахме”, казаха от полицията.

От показанията на двете момчета става ясно, че те са направили поне още 10 такива нападения. Мотива винаги е един и същ - някои им прилича на гей.

„Отиват една вечер на лов и разказват: срещу нас се задава едно дребничко момче. Бутнахме г, той скочи назад, хвърли си якето и като ни подпука четири човека ни смля от бой”, каза . Боксьорче се оказало”, разказа шефът на отдел „Убийства”.

В съда стана ясно, че срещу Александър и Радослав има показанията на трима свидетели. Единият е пряк очевидец на побоя, а пред другите две обвиняемите са се хвалили какво са направили.