Напрежението несъмнено остава и страхът остава. Движа се вече с охрана след този случай. Всичко се промени в живота ми – няма я свободата на движение, няма я свободата на усещане. Травмата е огромна. Това заяви в предаването "Тази сутрин" на bTV бизнесменът Киро Киров, който в продължение на 18 дни беше държан в плен и след като беше платен откуп, беше освободен.

Той заяви, че отначало е сънувал кошмари, отвличания, в който той не участва, а е бил страничен наблюдател. Киро Киров съобщи, че вече не сънува кошмари, но много тежко е изживял отвличането на Гунински-син, защото го е приел лично и нищо друго не го е интересувало.

Бизнесменът коментира, че не знае дали хората, които са отвлекли него, са същите, похитили Гунински-син. Все пак, той уточни, че нещата се случват по един и същ начин – отвличане, товарене в кола, пренасяне някъде, завързване там, завързване на очите. След това, когато дойде време за освобождаване – отново в кола, отново завързан, отново с тиксо и лепенки, и тампони, и оставяне някъде. Но това не би могло да потвърди, че са едни и същи хора, смята Киров.

Той допълни, че и при него похитителите са се наричани "колега" по радиостанцията, както и при Гунински-син. Според Киров, не е изключено сред тях да има полицаи – и действащи, и бивши, тъй като са обучени много добре, организирани. Бизнесменът отбеляза, че когато освобождават човека, похитителите го предупреждават да внимава, че имат връзки и ще разберат какво е говорил.

Киро Киров заяви, че не се е чувства защитен от българската полиция и държава:

"Когато ме освободиха мен, се повдигна въпросът за увеличаване на наказанията. И какво се случи – абсолютно нищо. За всичкото това време – абсолютно нищо. Сега, при следващия случай, отново се говори за това нещо.

Минаха 40 дни, дано новото правителство, новите управляващи да успеят да го направят. Но предишните не направиха абсолютно нищо. Освен това, защитен от държавата аз разбирам, държавата да направи повече, от това, което е направила, защото смятам, че не е направила достатъчно, тъй като чувам и се пише, че нямаме оборудване, нямаме достатъчно техника, не сме свързани със сателити.

Говори се, че една свръзка за една държава със сателит не е толкова много пари и може да се определи с точност до един метър или няма никакво значение доколко мястото на телефона, от който се говори, дори да се наблюдава движение на автомобили, обекти и т.н".  

Попитан дали вярва във версията, че тази група за отвличания работи по някакъв списък от хора, на които първите пари са соцпари, Киро Киров отговори:

"Снощи бях на награждаване на топ 300 от вестник "Пари" в България. Топ 300 са топ 100 фирми в производството, топ 100 фирми в търговията и топ 100 фирми в услугите. Нашата фирма е 32-ра в търговията от 100. Е, всичките са описани там. Ако такъв списък е направен – ок, ако не е направен, лесно може да се направи – ето ги и се търсят – кой, какъв, що, как и така нататък. Това става много лесно.

При моето отвличане те ми казаха – "Искаме 5 млн. евро. Имаш миналата година такъв оборот и имаш такава печалба". Но в "Пари" е написано – оборотът за годината и печалбата за годината. А освен това в сайтове също го обявяваме и сме длъжни, фирмите, да си обявим отчетите за миналата година. Това може да се намери официално навсякъде".

Бизнесменът допълни, че много негови колеги наемат охрана, че охранителната дейност е много търсена и понякога го съветват да не се показва по телевизията, защото е опасно.