Все още няма задържани във връзка с отвличането на Румен Гунински-син, въпреки че неофициални информации свързват арестуваните автокрадци с групата на похитителите. Засега момчето отказва да разкаже публично за преживяното, но от това, което е споделил с разследващите, става ясно, че извършителите на над 10 отвличания са едни и същи.

Миролюба Бенатова се срещна със семейството на Ангел и Камелия Бончеви, които преживяха ужаса и от двете страни. Повече от година след завръщането, те говорят по-лесно за равносметката.

Семейство Ангел и Камелия Бончеви остават най-популярни жертви на отвличане у нас заради подхода с размяна на жертвите, не практикуван до сега. Тя е отвлечена пред очите на полицията, докато дава откупа за съпруга си. Освободена е близо месец по-късно, когато Бончев прави дарение за фондация за борба с рака.

"Появи се кола със синя лампа, изравни се с мен. Аз спрях. Надпис полиция. Четирима маскирани, извадиха ме от колата, белезници, качулка, попитаха ме къде са парите и това беше. Имах GPS. Беше в дамската ми чанта. Намериха го. Той беше доста голям, аз едвам намерих чанта, в която да го сложа. Казаха ми да не се притеснявам, че става въпрос за пари. Че Ангел ще го пуснат и трябва да намери още пари", разказа Камелия Бончева.

Похитителите искат 10 милиона за Ангел. Както и в другите случаи, търсят контакт с най-близкия и най-влиятелен приятел или партньор, от който очакват парите.

За Бончев това е Гриша Ганчев. Но на втората седмица разбира, че 25-годишното приятелство не е това, което очаква.

"Няма как да се объркам при положение, че за 48 часа ми отрязаха и двата пръста. Не ми казаха защо, но то е ясно, че това нещо се взима и се изпраща на някой да го види, за да види, че е сериозно. Както той е разчитал на мен 25 години, така и аз разчитах на него. Но явно съм сбъркал, каза  Бончев. Похитителите му казали: "Тоя твоя е голям катил".

"В последствие самите те бяха разочаровани, че не са успели да вземат това, което са искали и явно са разбрали, че не съм бил толкова близък на тоя човек. Вярно, той казва, че той е платил парите - 390 000 евро. Ами, кой да ги плати, освен него", каза Бончев.

След като е пуснат на свобода, разбира, че вече няма бизнес и приятел.

"Той смята, че аз съм се организирал с похитителите, за да го тормозя него за пари. Това му бяха думите. И аз като излязох, той се държеше с мен, все едно, че съм част от групата. Предател съм бил. Явно много бързо е забравил неща, които съм правил за него в миналото. Защото той по принцип избягва да се показва и  има защо", споделя бизнесменът. Днес Ангел Бончев управлява провинциален отбор, има дългове, но има синовете и съпругата си. Живи, здрави и заедно.

За живота в плен и бизнеса с отвличания, за групата на недосегаемите и мотивите на похитителите - гледайте двете серии на Миролюба Бенатова, тази събота и неделя, в bTV Репортерите.