В московска болница е починал от раните, получени при пожара през нощта на 5 декември в нощен клуб в Перм, Александър Титлянов - основател на заведението и собственик на 85% от уставния му капитал, съобщи говорителят на следствения комитет към федералната прокуратура Владимир Маркин, цитиран от РИА Новости.
    
Александър Титлянов, който в момента на пожара бил в клуба, заедно с останалите пострадали, спешно беше преместен в Москва, където през изминалата нощ е починал в 36-а градска клиническа болница, след като през цялото време бил на апаратно дишане.

Титлянов беше заподозрян по углавното дело за пожара. Още четирима са обвиняеми - изпълнителният директор Светлана Ефремова, изпълняващият длъжността артистичен директор Олег Феткулов, съоснователят на клуба Анатолий Зак и директорът на пиротехническата компания "Пироцвет" Сергей Дербенев.  Обвиняемите са арестувани.
    
По последни данни при пожара са загинали най-малко 124 души. Над 100 остават в болница, като много от тях са в критично състояние. 48 деца са загубили по един родител при пожара, а 15 са останали кръгли сираци, сочат данни на Следствения комитет, цитирани от Асошиейтед прес.