Отново инцидент с куче. 9-годишно дете беше нападнато и жестоко нахапано от домашно куче в русенското село Кривина. Детето е спасено благодарение на намесата на съседи.

9-годишното момче е в болница с множество травми от ухапвания.

"Детето беше прието в шоково състояние, много уплашено, с рани в окосмената част на главата и доста натъртвания, кръвонасядания. Стабилизирано е детето", съобщи д-р Димитрина Трифонова от МБАЛ-Русе.

Деветгодишният Здравко разказа, че се движел по главната улица на селото на път към дома си когато срещу него изскочили две кучета.

"Блъскат вратата двете кучета и излизат. Едното ме повали. Вратата на гаража не беше заключена, само един камък подпираше", разказа Здравко.

В този момент, допълни лелята на пострадалото дете, на улицата излиза съсед, който се притичва на помощ.

"Той като започва да бяга, бяга към къщата на съседа и пада по очи, захапват му мишницата и тъкмо са го обърнали с лице към тях и той излязъл, този мъж с железен прът и казва, че едва ги е .. защото те са били аржентински дог и питбул - нещо такова, такива кучета, които са обучавани", разказа Иванка Донева, леля на пострадалото дете.  

По информация на полицията кучето, порода Дого Аржентино, е собственост на 20-годишен младеж от село Кривина. Разследването по случая продължава.

Кучето е поставено под 14-дневна карантина за наблюдение, заявиха от Регионалната ветеринарно медицинска служба. Изискани и са всички документи за ваксинации.