Разследват кмета на Садово разследван за рекорден подкуп от 170 хиляди лева. Това стана ясно, след като днес от полицията и прокуратурата съобщиха подробности около арестувания вчера кмет на община Садово - Марин Йосифов.

Срещу кмета на община Садово Марин Йосифов, който бе арестуван при показна акция на полицията вчера, 30 юни, в местното кметство е повдигнато обвинения за търговия с влияние.

Градоначалникът остава в ареста с прокурорско постановление за 72 часа. Заедно с него при спецоперацията са арестувани още бившият заместник -директор на Държавен фонд „Земеделие „ Емил Дърев, както и консултантката по обществени поръчки Анжела Запрянова .Жената е работела в община Садово без никакъв договор. Тримата са обвинени в манипулиране на обществена поръчка за изграждане на канализация в село Кочово.

"Разследваме поискване на парични средства от тримата обвиняеми. Те са поискали парите с цел да окажат влияние на комисията, която трябва да избере фирмата изпълнител", каза Иван Даскалов, окр. прокурор - Пловдив.

От прокуратурата заявиха, че стойността на поисканата сума е 5% от обществената поръчка, която е на стойност 3 млн. и 400 хил. лева, или общо казано близо 170 000 лева.

Заради новите провинения е възможно кметът на Садово да бъде отстранен от работа.