Стартира специализирана полицейска операция "Килърите”, която има за цел предотвратяване на дейността на организирана престъпна група, занимаваща се изключително с  тежка престъпност. Това съобщи за bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Наименованието на операцията говори за предмета на дейност. Най-хубавото е, че за първи път хващаме цялостния спектър, всички елементи на тази организирана престъпна група – от най-ниското до най-високото ниво. На този етап няма да споменавам конкретни имена. Извършват се претърсвания на територията на цялата страна, ще има действия, които ще се предприемат и в следобедните часове. Най-важното е, че нямаме нещастен инцидент, защото на един от адресите имаше оказване на съпротива, неотваряне и неразпореждане на полицейско разпореждане. Бързината на колегите не позволи да бъде използван автомат "Калашников”.

Попитан дали тази престъпна група е участвала в някои от знаковите убийства през последните години, министърът отговори:

"Имаме предположения, но конкретно за едно от убийствата това е съпричастността на тази организирана престъпна група”. 

След като приключат всички действия, които се извършват от служителите на територията на цялата страна, утре ще обясним цялата схема. Някои от задържаните са живели изключително добре, харчат си парите добре, няма нещо, за което са се притеснявали, допълни министър Цветанов.

До момента са задържани около 20 души, участници в престъпната група, занимаваща се с тежка престъпност от всички нива, т.е. поръчители, посредници и изпълнители. Проверени са над 30 адреса. Арести и претърсвания са извършени в столичния квартал "Гоце Делчев”, в Червен бряг, Созопол, Китен, Варна и Самоков.