Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска анкетна парламентарна комисия, за да се изясни състоянието на фискалния резерв. Социалистите настояват Народното събрание да знае за какво се използват парите от резерва, а от ДПС  поискаха правителството да изплати премиите на тютюнопроизводителите.  Още по темата от Теодора Енчева:

Лидерът на БСП изрази съмнение, че правителството харчи от резерва, за да намали бюджетния дефицит.   

"След като фискалният резерв е бил през юли 8 млрд., а сега официално  е паднал на 6 млрд, къде са тези 2 млрд.”, попита Станишев.

Според Станишев на е абсурдно Народното събрание да не знае къде са отишли тези пари и поиска парламентарна анкетна комисия, която да разследва как правителството се справя с държавните финанси.

По негово мнение идеята на кабинета да се разплати с бизнеса през Българската банка за развитие няма да бъде отчетена като разход от Евростат.

Днес от ДПС настояха до края на месеца да се вземе решение за размера на премиите на тютюнопроизводителите.

Освен БСП, които настояват анкетна комисия да провери двата милиарда дупка в бюджета, същото направи и премиерът. Преди по-малко от две седмици Борисов поиска Софийската градска прокуратура да провери договори, сключени от предишния кабинет, без за тях да е осигурено финансиране.

Още по темата можете да видите тук