Отново са в ареста двама от задържаните при полицейската операция "Килърите", които бяха арестувани за убийството на Юри Галев и после освободени. Васил Костов - Васко Кеца и Янко Попов-Туци този път са задържани като организатори на убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Акцията е проведена в Самоков и в Червен бряг. В ареста е и още един човек, който е укривал в хижа в Говедарци физическите убийци на Рачев. От август миналата година те са в неизвестност. Ето как вътрешният министър Цветан Цветанов коментира пред bTV провелата се акция.

Днешната спецоперация е продължение на операция "Килърите” и това, което прокуратурата поиска от Апелативния съд да бъдат задържани с постоянна мярка, защото те имат съпричастност и към други убийства в страната. Има още две убийства, към които са съпричастни, които са в начален етап, съобщи за bTV министър Цветанов.

Той добави, че Васко Кеца и Туци са съпричастни към убийството на Румен Рачев, а физическите извършители са Георги Георгиев и Владимир Филипов. "Това са лицата, които след обявяването им за общодържавно издирване от края на миналата година са в неизвестност”.

Министър Цветанов заяви, че Васко Кеца и Туцо може да се нарекат организатори и от оперативната информация, която имат, могат да предположат, че мотивът за убийството на Румен Рачев е финансов.