Делото за убийството на студента Стоян Балтов тръгна от начало и започна с отлагане за след месец. Подробностите събра Канна Рачева. Състуденти на убития Стоян Балтов се събраха пред Съдебната палата, където днес Софийският градски съд трябваше да заседава за първи път по делото за убийството, извършено в края на 2008 г. Семейството на Балтов също дойде в съда с надеждата за справедлив процес.

"Много ни е обидно, унизени сме. Смачкани сме. Едно, че ми убиха детето и второ – не може един убиец да си е в къщи за 1000 лева. А за бившата министърка на социалните грижи да искат гаранция от 50 хиляди лева”, каза майката на момчето.

"Надяваме се на доживотна присъда и фактът, че са ги пуснали под домашен арест и гаранция 1000 лева е просто смехотворен”, коментира състудентка на Балтов.

Подсъдимите Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов се явиха в съда. Заради отсъствието на един от адвокатите им обаче, делото се отложи. А състудентите на Стоян Балтов обвиниха медиите в некомпетентност, министъра на правосъдието и главния прокурор в непрофесионализъм и си тръгнаха обидени.

"Това, което виждаме тук е продължаващ театър. Театър от страна на псевдобългарския съд, който прикрива убийците, който се стреми да ги пусне. Всички те са наредени там съвсем свободно. Миналия път бяха с белезници, днес не са. А Стоян лежи в гроба”, смятат те.

Делото ще продължи на 30 април.