За първи път пред многохилядната публика на голямата сцена на площада в Банско Деси Тенекеджиева ще представи всички парчета от дългоочаквания и албум “Crazy Butterfly”. Денят на  голямото представяне е 7 август, събота.

Музика и голям купон очаква всички зрители на първата вечер от XIII Международен джаз фестивал, който тази година за първи път започва с ден по-рано. На сцената, заедно с  Деси, ще излязат едни от най-талантливите и известни български  музиканти - Калин Вельов, Боби Вълчев и Мишо Йосифов. Те ще поднесат  невероятна музикална фиеста - микс от джаз, хаус, лаундж, чилаут, поп и дори рок.

Пет от парчетата са авторски композиции на Деси Тенекеджиева, а останалите са дело на чуждестранни автори. Има и няколко кавъра на известни джаз стандарти, аранжирани по един изключително оригинален и съвременен начин.  По албума певицата работи от две години с музикалния си продуцент Мага.

Повечето от парчетата са на английски език, но има по едно на италиански, френски, български и дори едно на измислен език.

Истинска изненада за публиката може да поднесе и световноизвестният барабанист Карлос Херкулес, който заедно с виртуозния китарист Грейъм Кърнс участват в записите на албума “Crazy Butterfly”. Твърде вероятно е той  да успее да дойде в Банско след турнето  си с Леона Луис и Джордж Майкъл.

Aлбумът “Crazy Butterfly” ще бъде официално издаден в началото на ноември.