Белезници за кмета на община Садово - полицаи го задържаха за разпит заради съмнения за опорочен търг. Жители на селото ръкопляскаха, докато водеха кмета им към полицейския бус.

ДАНС, полицията и прокуратурата нахлуват за втори път в  община Садово. След няколко часа обиск, в ранния следобед от кабинета на кмета бяха изнесени десетки папки с документи, както и всички компютри. А самият той - арестуван. Повечето от жителите на Садово го изпратиха ръкопляскане.

"Щастливи и доволни сме, възтържествува една правда. Седем години дерибейства. Ние имаме да получаваме 300-400 000 лева, но той каза: „Докато не ми преведете едни пари, няма да получите своите”, каза Петър Петров, собственик на местна фирма.

Според общински съветници, днешната акция е заради опорочен конкурс за обществена поръчка за селска канализация, на стойност 5 милиона лева.

- Изпусна се информация, че в кабинета в касата на кмета е намерена сума и то не малка сума пари - 20 000 и 30 000 лева, съобщи общинският съветник Димитър Здравков.
- Как управлява кметът?
- Еднолично, със заплахи. Има фирми, които не са чували за Садово, но в това време са спечелили търгове за хиляди левове.

"Пълни глупости са това дето се изнася, има си договори да проверяват, а те арестуват по доноси”, коментира Елена Василева, майка на кмета.

Срещу кмета на Садово досега са водени няколко дела за злоупотреби. Засега няма потвърдени присъди.