Кучето се вмъкнало през вратата на физкултурния салон, качило се по стълбите на последния етаж и нападнало бягащите от ужас деца. Нито охраната, нито учителите успели да реагират преди животното да заръфа крака на 12-годишния Христо Георгиев.
Децата признават, че не за първи път кучето се появява в двора на училище "Отец Паисий".

Тази сутрин нахълтало в часа по физкултура. В коридора на третия етаж животното съборило в гръб 12-годишния Христо.

"Иван ми каза, внимавай, че има куче зад мене и аз като се обърнах видях, че ме гледа злобно. Изведнъж ме нападна, опита се да ме ухапе и по ръката, но го дръпнаха и успях да се отскубна, обаче не можах да стана, защото много ме болеше крака", сподели петокласникът.

"Аз съм шокирана, защото не е станало на улицата, а вътре в училището. Изпращаш си детето спокойно на училището и изведнъж ти се обаждат, че е разръфано от куче", коментира майката на Христо.
Оказа се, че кучето живее в къща близо до училището и често се отскубва от възрастната си стопанка. Човекът от когото го е купила, успял да го озапти след злополуката.
Директорката Наталия Михалевска е изпратила докладна до кмета на общината, в която настоява да се въведе по-строг контрол както на бездомните псета, така и на собствениците на агресивните породи четириноги.

***
Само за миналата година бяха нахапани зверски повече от 10 деца и възрастни хора. Половината от тях пострадаха от домашни кучета пуснати свободно да се разхождат.
Много пострадали граждани успяха да осъдят общините заради проблема с бездомните кучета. След всеки един инцидент отговорните институции започват проверки, които констатират че броят на кучетата се е увеличил. Контролирането на популацията се осъществява чрез кастрация, факт е обаче че кастрираното куче също хапе. Точна статистика за ухапаните от кучета хора за миналата година няма. Едно е сигурно: техният брой не е малък.
В новините на Би ти Ви, ви разказахме за някои от по-тежките инциденти.
Още през януари 2005 година пострада седемгодишно дете от Ловеч. Момчено беше нахапано от домашно хъски и дълго време остана в болница. Бащата на детето, заведе дело срещу собственика на кучето.
Само седмица след това 10-годишно момиче от Сливен пострада след нападение от домашна немска овчарка.
Три немски овчарски охраняващи търговски обект изпохапаха друго
момиче в Дупница. Детето беше прието в хирургичното отделение на местната болница с повече от 30 ухапвания. - 12.03.2005 година.
През август 8 годишно момче едва оцеля след като беше зверски нахапано по лицето от домашно куче. Инцидентът стана в старозагорско село.

Пенсионер от Велико Търново успя да осъди общината и тя ще му плати 3 430 лева за това, че е бил нахапан от бездомни кучета - 27.07.2005 година.

В столицата също се водят съдебни дела заради инциденти с бездомни кучета. Първото дело спечели Елеонора Христозова. Младата жена беше нахапана от улични кучета до Министерския съвет.
Дело срещу Столична община заведе и друга млада жена Елена Чолова, която беше жестоко нахапана в района на студентски град. Тя беше настанена в Окръжна болница с повече от 100 ухапвания. Жената заведе граждански иск за 40 000 лева. Тогава прокуратурата разпореди проверка в цялата страна по проблема с бездомните кучета.