Нов скандал с бившата адреналинка от "Господари на ефира" Яна. Тя твърди, че детето й е  отвлечено от биологичния му баща. Съдът е присъдил родителските права на майката, но бащата отказва да изпълни разпореждането.    

Вчера в дома на Ивайло Леков влезе съдебен изпълнител, който обясни, че след като има съдебно решение и изпълнителен лист, Ивайло е длъжен да предаде малкия Емил на майка му.

"Мисля, че детето има много по-глям шанс, много по-голямо бъдеще, да бъде в средата, която аз съм предоставил на него и интелектът, който аз притежавам, както и колектив, моето обкръжение, социални контакти...”, настоя бащата Ивайло, но обясненията му бяха прекъснати от съдебният изпълнител, който обясни: "Каквото и да е поведението на майката, съдът е отредил родителските права на нея.”

Ивайло показа на екипа на bTV условията, в които отглежда едногодишното дете през последните два месеца.

В градината на къщата на Ивайло вече е почти изграден детски кът за Емил. Той си има и детска стая, която по думите на баща му е обзаведена с "най-добрите мебели, които са на пазара”.  

Какво се случва, когато един баща отказва да изпълни съдебно решение и да даде детето на бившата си съпруга. "Това е държавната принуда, която следва да влезе в сил, обясни Стоян Якимов – съдебен изпълнител.

Снощи Ивайло Леков беше е извикан в Шесто РПУ в София, където според Закона трябва да бъде задържан за 24 часа. Това не се случи.

"Обяснявам си го с общественото положение на майка му и баща му. Това е най-големият проблем в нашата държава: Че хора, които имат парични възможности и положение в обществото, диктуват цялата съдебна и изпълнителна система. Ето това е най-жалкото. Това не може да се случи никъде другаде освен в България и в страните от третия свят”, каза Яна.

"Не, няма да изпълня съдебното решение. Ако нарушавам това съдебно решение, ще си понеса последствията”, категоричен е Ивайло.

Максималното наказание за отказ да изпълниш съдено решение и да отнемеш детето от майката в България е 300 лева и пробация.

Яна и бившият й съпруг Ивайло гостуваха в предаването "Тази сутрин" на bTV. Вижте какво се случи!