Днес Комисията за защита на потребителите оповести резултатите от акция, проведена през почивните дни, срещу обекти в Слънчев бряг, които незаконно черпят ток и вода. От 60 проверени, предимно заведения за хранене и развлечения, но и хотели, 1/3 са се оказали нередовни.

Обектите са предлагали туристическа услуга без да имат съответната категоризация, заради което ще бъдат временно затворени.

„Във всички случаи възниква въпросът - те предлагат една туристическа услуга, която е свързана наистина с консумация на вода и ток, как са се захранили? Ако там няма нарушения, ще бъде добре. Ако има нарушения, нека съответните органи да си приложат своите компетенции", каза Дамян Лазаров – председател на Комисия за защита на потребителите.

„Ще бъдат запечатвани обекти с неустановен статут - временни, без лицензи, без разрешения и всичко останало. Това е отново една форма на превенция - няма да изчакваме края на сезона, но дори и по време на активния сезон, без да създаваме напрежение - да може да се ограничи консумацията на електричество”, коментира Мария Михалева - изп. директор, „Слънчев бряг" АД.