Ромите, които си дойдоха снощи, са от района на Варна и Търговище. Севдалина се прибира от Франция с трите си деца. Свалиха я от първото такси на летището, защото не се събирал багажа. Когато най-накрая намери кой да я качи, се появи друг таксиметров шофьор, който обвини Севдалина, че от всички хора на летището точно тя му е откраднала 300 евро.

"Парите ми ги няма. Докато не проверя целия багаж и не дойде полицията няма да тръгнат от тука. Нали се сещате за какво става дума", каза Милен Донков, таксиметров шофьор.

"Ето проверявай, багажа си го смъкнах. Какво искаш, аз изобщо до вас не съм припарила", отвърна Севдалина Алексиева.

След половинчасови взаимни обвинения парите изведнъж се намериха. Оказа се, че шофьорът ги е загубил на близката бензиностанция.

"Извинявам се, пред камерите, грешката е моя, много съжалявам. Не знаех, че съм ги загубил", съжали Милен Донков.

Севдалина си тръгна с убеждението, че при първа възможност ще се върне във Франция. А във всяко семейство в ромската махала във Варна има поне един човек, който работи нелегално в чужбина.  

„Тука работа няма, от къде да взимаме да се поддържаме. Няма работа,гладна съм", каза една от жените. Безработицата при ромите в някои райони достига 80-90%, а 35 на сто разчитат на социални помощи.