Самосвал блъсна и уби велосипедитска на столичния булевард  "Витоша". Подробностите за инцидента от Миролюба Бенатова:

36-годишен шофьор на самосвал, обслужващ строежа на метрото, минава покрай оградата, завива на дясно и помита движещата се с велосипед до оградата велосипедистка. Двамата са били в една посока, извън заграждението.

Камионът не е видял жената, а тя не е имала време да спре и е попаднала под самосвала. От охраната на обекта обясниха само за bTV какво се е случило според тях.

- Този знак показва, че колите трябва да отбият. Има ли ги знаците, има ги знаците. Камионът се движи по "Витошка” отгоре и завива на дясно в обекта. Тя се движи по оградата и се удря към резервоара и пада отдолу и камионът я влачи отвътре.
- Тя, като велосипедист, има ли право да кара покрай оградата?
- Ами, няма право. То си има велоалеи, ако става за въпрос.  

Доста поизбледнелите жълти ленти са така наречената велоалея, която минава покрай "Витошка” и НДК. Дори и да иска, някой да я ползва, сега е невъзможно, защото спира в оградата на строежа.

-  Тук е запушена.
- Как така е запушена, да минава покрай НДК, какво прави на улицата? Движи се в обект, в район, който е обезопасен и има знаци.
- Искате да кажете, че няма право.
- Поне не с такава скорост.

Има табела, която посочва на пешеходците какъв маршрут да изберат като заобикалят строежа.  За велосипедисти не пише нищо, а и те са участник в движението.

Попитахме Петър Колев, който минава с колело в тази зона, дали е в правото си да кара покрай оградата на строежа.

- В правото си ли е по принцип да мине покрай заграждението?
- Да.
- Има ли велоалея?
- Сега очевидно не функционира. То в цяла София е така, на много малко места е регулирано.

Загиналата велосипедистка е без документи за самоличност. Знае се, че е млада жена.  

В района на инцидента движението е променено заради изграждането на метрото, като трамваите не се движат, а колите са в много стеснен участък. Изменено е и местоположението на светофарите и местата за пресичане на пешеходците.