Реклама

Кевин Бейкън - една от най-големите звезди на Холивуд, най-накрая се реши да се снима и в ТВ сериал.

"Последователите" тръгва по bTV Action от 24 април, петък, като ще върви в делниците от 20:00ч. Бейкън е известен в игралното кино с нетрадиционни роли на злодеи, а понякога и на положителни персонажи. А сега звездата грее и в един от най-очакваните и най-добре приети от критика и публика сериали на последните години - "Последователите".

Кевин, какво ви привлече в сериала "Последователите"?

Преди няколко години осъзнах, че има тенденция към писане на страхотни сценарии за телевизия. В един момент започнах всеки ден да обсъждам с приятелите си сериали като "Игра на тронове", "Убийството", "Вътрешна сигурност", "В обувките на сатаната" и др. Всички те станаха наистина важни в моя свят, така че си казах: "Може би ми е време да запретна ръкави и да се занимавам с телевизия." За по-малко от 2 седмици прочетох 3 от най-добрите сценарии, които някога съм чел - и всичките бяха за малкия екран. Всички бяха добре написани и със суперяки герои. Помислих си: "Ако можеха да се добавят още 45 минути към този сценарий, щях да направя филм от раз.

Кога открихте сценария за "Последователите"?

След като стигнах до тези свои изводи относно телевизията, реших, че искам да направя първокласен сериал. Проучвах възможностите и продължавах да чета сценарии. Стигнах обаче до заключението, че се страхувам да правя по 24 или 22 епизода на сезон, защото чувствах, че ще отнеме твърде дълго време. Тогава прочетох ръкописа за "Последователите" и ми се стори чудесен. Казаха ми, че ще се снимат по 15 епизода на сезон и аз веднага се навих, не ми трябваше много мислене.

С какво се открои този сценарий за вас?

Чувствах, че сценарият е от тези, които не можеш да оставиш по средата на четенето. Взех го и го прочетох целия за половин час. Уплаши ме до смърт, но сметнах, че е страхотен. Също така обикнах героя. Исках да играя сложен и наранен персонаж и тук той беше точно пред мен.

Как бихте описали своя герой?

Аз играя бивш агент на ФБР на име Райън Харди. Когато зрителите се срещат с него, той вече не работи за ФБР, напуснал е преди около 8 години и в този момент не е фокусиран върху нищо в живота си. Сякаш е мъртъв отвътре. Става ясно, че се е чувствал най-жив, когато е преследвал серийния убиец Джо Каръл, когото е вкарал в затвора - дори е написал книга за това, но тя не му е донесла никакво удовлетворение.

И какво прави сега Райън Харди?

В живота му няма никакъв баланс. Има сърдечни проблеми. Пие твърде много. Той е една развалина. Но отново е въвлечен, макар и неохотно, в света на криминалните преследвания и това отново му дава някакъв стимул. Не оправя личния му живот, но за сметка на това той отново намира своето място в света.

Цялото интервю с Кевин Бейкън, предоставено за ТВ книжката на в. Телеграф от Warner Bros International Television Distribution, можете да прочетете в прикачените страници в галерията по-горе!

Превод: Борислава Игнатова

Прочетете интервюто с другата звезда на сериала - Джеймс Пюрфой:

 

Последни

Реклама