Зам.- председателят на Асоциацията по водно спасяване и началник на водно-спасителната служба на бургаския плаж Николай Иванов каза, че разпространените слухове не отговарят на истината, предаде Агенция "Фокус".

Мъртвото вълнение се появява след Илинден, но по стар стил, т.е. след 2 август. Причината за появата на това вълнение, е появата на вятъра сулган, а подводното морско течение завлича хората навътре в морето.

През последните няколко дни морето на бургаския плаж е изключително спокойно. Днес има малки вълни, но това се дължи на бризовия вятър, успокои Николай Иванов и допълни, че мъртвото вълнение се появява най-често в средата на август.

От началото на официалния летен сезон на бургаския плаж, от удавяне са спасени близо 20 души. Вчера е имало неприятен инцидент с мъж, който скочил от втората плоча на моста, но паднал върху първата и е бил с множество травми.

Въпреки, че спасителите нямат пост на моста и нееднократно са предупреждавали, че скачането от там е опасно, са реагирали бързо и линейката на плажа е отвела пострадалия мъж в болницата.

До момента на бургаския плаж няма нито един смъртен случай. Спасителите са в пълен екип. 40 водни спасители и две патрулни лодки бдят за сигурността на плажуващите на Северния и Централен бургаски плаж.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето