Една млада дама се е нагърбила се с нелеката задача да съживи едно българско село, сгушено в подножието на Троянския балкан, край яз. Сопот. В писмо до bTV жителите на Голяма Желязна изказват дълбока благодарност към „пришълката", която вече втора година прави живота в селото цветен.

До преди два месеца детска площадка в селото е била само бурени и кал. И жената, която решава, че няма да остави нещата така - Теодора Михайлова, се заема с намирането на средства и работници, за да имат децата на село Голяма Желязна място за игра.

Превръщането на буренясалия терен в модерен детски кът на открито в завършен вид струва близо 18 000 лева. Община Троян подкрепя проекта с една трета от парите. Останалата част Теодора Михайлова намира от свои приятели.

Преди десет години Теодора Михайлова идва с приятели за пръв път в Голяма Желязна. Бягството от големия град обаче, остава траен отпечатък в сърцето й и тя се връща отново, и отново. Преди две години в живота на успешната бизнес дама настъпва най-рязката промяна.

„Когато прекратихме бизнеса, не знаех какво ще правя. 15 години нонстоп бизнес. Обаче сега не съжалявам за една минута, че съм майка, че само с децата се занимавам...", каза Теодора.

Не спира да прилага организаторските си умения и в Голяма Желязна, където отглежда децата си. Въпреки първоначалното недоверие на местните.

„Просто им трябва един лидер. Лидер, който да ги поведе. Аз вярвам докрай в доброто, колкото и да се случват някакви неприятни неща, вярвам, че в хората има добро, само трябва да го провокираш. И точно така се получи. Всички в селото в началото - ама защо, то ще се чупи, защо го правиш то няма деца и т.н. Аз казах: „Не напротив! Ще видите, че ще стане", разказа бизнес дамата.  .
В стремежа си да възкреси осиротялото селце, Теодора не спира да изненадва 600-те останали жители там. В нейна запазена марка са се превърнали тържествата, които по празници подарява на местните деца.