11-годишно момиче от Сливен стана най-младата родилка у нас. До този момент първенството се държеше от 12-годишно дете. Раждането е преминало без усложнения, майката и бебето се чувстват добре. В случая има и още един куриозен момент - невръстната майка искала да бъде изписана още днес, за да може да присъства на собствената си сватба. За случая е информиран Отделът за закрила на детето.

Късно снощи 11-годишната Кортеза Желязкова е родила момиченце в сливенската областна болница. Бебето тежи 2 килограма и половина и ще носи името на свекървата Виолета.

"Раждането премина без усложнеия, бебето тежи 2,5 кг, майката е в добро здраве", заяви д-р Таня Пашева, акушер-гинеколог.

За два часа днес младата майка е напуснала самоволно родилното отделение, за да се подготви за сватбения си ритуал. Засега двамата с 19-годишния баща не смятат да имат други деца.

"Не е хубаво много деца, добре съм, и бебето е добре", каза Кортеза.

Родителите на младата родилка са на работа в Испания. Младите ще живеят при свекървата в ромския квартал "Надежда". Сватбата в близките дни ще съвпадне и с изписването на бебето.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето