Над 50 млн. души в YouTube го разпознават като момчето, което пее "а капела”. Майк стана сензация в сайта за споделяне с "а капела” кавъри на добре познати хитове като възпроизвежда всички гласове и инструменти единствено… с устата си.

Майк  пее и имитира всякакви инструменти, дори чинели като наслоява отделните звуци, които могат да достигнат и до двайсет. За скептиците, които не вярват, че Майк не си помага с инструменти, в края на всеки клип артистът обяснява как се прави самото изпълнение. А вие може да видите видеото, за да разберете нагледно как се случват нещата в звукозаписното му студио.

Зад океана наричат Майк Томпкинс човекът уста и бийт-бокс феномен. Той вече гостува в най-известните американски шоупрограми като сутрешното предаване на NBC ("Today"), което се гледа средно от 5 млн. зрители, както и шоуто на колоритната Елън Дедженеръс с аудитория от  над 3 млн. души.

"В края на шоуто, Елън ми каза: "Майк, знаем, че много се възхищаваш на Тимбърленд, затова имаме изненада за теб... Свързахме се с Тимбърленд, той каза, че би желал да работите заедно и ние ти купихме билет за Маями”, разказва еуфорично историята младежът. Излишно е да ви обясняваме пък кой е Тимбърленд – един от най-влиятелните музикални продуценти в света, работил с Мадона, Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Нели Фуртадо,  Риана…

"Уникално е, мога да правя всичко сам – мога да си пиша музиката, да я миксирам, да я изпълнявам и да я продуцирам”, не скромничи Майк. YouTube сензацията се радва на голямо медийно внимание. "Общият брой хората, гледали клиповете ми са над 30 млн., а в Канада съм втори по популярност, след Джъстин Бийбър”, вади фактите Томпкинс.

23-годишният канадец, отраснал в Онтарио разказва и за големия си пробив. "Началото беше миналата есен – стори ми се забавна идея, приех го като шега. Просто реших да кача клипче в YouTube… Това е силата на YouTube, невероятно е!”, вълнува се таланта.