Една мистерия по-малко... На 1 ноември документалният филм за Kings Of Leon "Talihina Sky”, който разкрива истинската история зад бандата, ще бъде на музикалния пазар в три формата – стандартно DVD и Blu-Ray дискове, както и в цифров формат чрез iTunes. DVD-то и Blu-Ray дисковете ще бъдат с 30-минутен бонус, включващ допълнителни сцени, които не присъстват във филма, два коментара от групата и създателите на филма, както и домашно видео.

Премиерата на "Talihina Sky: The Story of Kings of Leon” беше на 21 април

по време на филмовия фестивал Tribeca Film Festival, където събра много похвали и  премиера в мрежата на Showtime, която се състояна на 21 август. Когато тримата братя на тийнейджърска възраст и техния братовчед въстанаха срещу строгото, религиозно южняшко възпитание, за да сформират групата Kings Of Leon, скромната им предистория събра почти толкова внимание, колкото и музиката, която правят.  Мнозина поставиха под въпрос, дали те наистина са свързани и дали са верни слуховете, че баща им е проповедник.

Историята на Kings Of Leon е на път да разбули мистериите и митовете,

стоящи зад славата на групата, която е постигнала световни признания, в това число награда "Грами" за успех. Режисьорът и приятел на семейството Стивън C. Мичъл, вмъква във филма лични домашни видеоматериали, неиздадени интервюта и кадри направени "зад сцената” по време на дългото пътуване на групата от малкото им родно градче към световната сцена.