Култовият британският режисьор сър Ридли Скот има сериозни намерения да работи по историята на научнофантастичния филм "Блейд Рънър" (Blade Runner), обявиха продуцентите от "Алкон Ентъртеймънт" (Alcon Entertanment).

Според тях от лентата трябва да очакваме по-скоро предистория или сюжетно продължение, отколкото директен римейк по Филип К. Дик, автор на историята, предава британската Би Би Си.

Във филма от 1982 г. участва Харисън Форд, който е в ролята на полицай, преследващ хуманоиди. Шедьовърът е базиран на книгата "Мечтаят ли андроидите за електроовце?" (Do Androids Dream of Electric Sheep?). Действията се развиват през далечната за тогава 2019 г.

"За нас това е проект, който се случва веднъж в живота… Всичко, което Ридли Скот прави, е много свежо. Вярваме, че той гледа на идеята като възможност да създаде нещо, което е напълно оригинално от първия "Блейд Рънър", казват продуцентите Бродерик Джонсън и Андрю Косоув пред в. "Лос Анджелис Таймс".

Снимките ще започнат най-рано през 2013 г., а филмът ще е тръгне по кината най-рано през 2014 г. Няма информация кои актьори ще изпълнят ролите, но продуцентите обявиха, че ще "бягат" от звездите и ще търсят напълно свежи имена.

Сред известните филми на легендарния британски продуцент и кинорежисьор са още „Пришълецът” (1979), „Гладиатор” (2000), „Ханибал” (2001), „Американски гангстер” (2007), „Робин Худ” (2010) и други.