Дучето имал интимни отношения с последната италианска кралица, известна като отявлен критик на фашизма, съобщава италианският седмичник "Оджи".

Диктаторът Бенито Мусолини е бил известен със страстта си по жените

и с многото си извънбрачни връзки. Досега обаче предполагаемата му връзка с последната кралица на Италия беше пазена в тайна. Тайната беше разкрита в наскоро намерено писмо, което най-малкият син на Дучето – Романо Мусолини написал през 70-те години на журналиста Антонио Терци. По онова време Терци бил заместник-главен редактор на в. "Кориере дела сера".

В писмото се твърдяло, че Мусолини е имал връзка с Мария Жозе Савойска през 30-те години. Аферата била известна на съпругата на Мусолини – Ракеле, която

много страдала от изневерите на мъжа си

В писмото синът на Дучето твърди, че често пъти интимната връзка на баща му с Мария Жозе е била предмет на оживени разговори в дома му. В писмото обаче Романо Мусолини твърди, че връзката била кратка.

Самият Романо почина преди пет години. Писмото, в което той разкрива връзката на баща си със знатната дама, било открито от сина на журналиста Терци, докато разчиствал неотдавна архивите на покойния си баща. Новината за връзката на Мусолини с Мария Жозе беше потвърдена от бившата жена на Романо Мусолини – Мария Шиколоне, сестра на София Лорен и майка на Алесандра Мусолини.

Принцеса Мария Жозе е родена в Остенде

и е била най-малкото дете на белгийски крал Албер Първи. През 1930 г. тя се омъжва за престолонаследника на Италия Умберто. Тогава получава титлата принцеса на Пиемонт. Бракът й е нещастен. Мария Жозе става кралица на Италия, когато съпругът й наследява баща си. Царуването на знатната двойка продължава едва 27 дни, след което италианската монархия е премахната чрез референдум през 1946 г.

Новината за връзката на Дучето с Мария Жозе поражда изненада. Мария Жозе беше отявлен критик на фашизма. По времето на Втората световна война тя е била "предавател" на поверителни данни между съюзническите сили и страните, подкрепящи фашизма, известни като силите на Оста.