За кмет на градчето Рединг, щата Охайо, е предложена женската кукла манекен БарБи Кю (BarBe Q), се съобщава в политическия блог на в. "Синсинати инкуайърър", цитиран от Лента.ру.

Идеята е на местния жител Кени Тесел, собственик на кафене, чийто талисман е манекена. Според Тесел основната задача на манекена е да привлече вниманието към темата за заведенията за бързо хранене. Той отбелязва, че макар в действителност БарБи Кю да не е регистрирана за кандидат за кмет, тя има реални цели.

Тесел призовава жителите на Рединг да гласуват за БарБи Кю, вписвайки името й в избирателната бюлетина. Изборите за кмет на града ще се състоят през ноември 2011 г. Съперници на манекена са сегашният кмет, републиканеца Робърт Бемс и независимият кандидат Кенет Нордин.

В Рединг БарБи Кю стана местна знаменитост преди няколко години, когато Тесел я постави на входа на заведението си. Градските власти не оцениха оригиналния замисъл и помолиха собственика й да прикрие пищните й форми. Мъжът обаче категорично отказа, заявявайки, че именно прелестите на БарБи Кю са му помогнали да увеличи оборота с 40%.