Вежди Рашидов спира колата си пред сградата около 11 часа тази сутрин.
Според полицаите, техен колега от охранителна полиция към СДВР обяснява на Рашидов, че не може да спре там, защото мястото се пази за перуанския посланик, който има среща в общината.
Рашидов отказва да премести колата си с довода, че е общински съветник.

За Би Ти Ви той разказа: “Полицаят ми посегна и ме удари, мен, по лицето. Добре, че аз не го ударих, защото щеше да е по-лошо.”

Емил Додов, който също е общински съветник, се намесил в спора.


Очевидци твърдят,че Додов е ударил полицая с глава и му е счупил носа. Съветникът е дал показания.
В Общинския съвет не разполагат с негов телефон и той не беше открит за коментар.

Вежди Рашидов обясни в телефонен разговор за Би Ти Ви, че полицаят се е държал нагло с него, налетял му е на бой и тогава колегата му Додов се е намесил, за да ги разтърве.

"Остро осъждам подобни прояви, независимо от това кой ги е предизвикал", се казва в официално съобщение от Столичния общински съвет, подписано от председателя Антоан Николов.
Той допълва, че всички граждани на България са равни пред закона и трябва да носят своята отговорност и последствията от действията си.

По случая е образувана преписка в Пето районно управление на МВР. Полицаят има медицинско от “Пирогов".

"Не съм посягал на Вежди Рашидов", каза пред Би Ти Ви сержант  Венцислав Павлов. Той отрича да се е държал арогантно с Вежди Рашидов и Емил Додов.
“Помолих го да си свали стъклото на колата. Той не ми обърна никакво внимание и се мотаеше вътре. После аз му казах, че при това положение ще се наложи да му се вдигне колата с паяк. Той ми каза да му се махна от колата, защото ще ме пребие”, разказа  пострадалият, “Аз отидох при него, а той ме блъсна.”

Полицаят отрече да е удрял Додов. Според неговата версия Додов го е хванал за ръцете, за да може Вежди Рашидов да го  бие. После го е извъртял и го ударил. “Кръвта по главата му е от моя нос”, добави сержантът.

От Пето районно са категорични, че свидетелските показания на очевдци и записите на камерите на общината доказват разказа на полицая.

Главният секретар на МВР лично е изгледал записите и се е разпоредил шефът на юридическия отдел на Министерството да се ангажира със защитата на сержанта.