Може би ви е писнало да слушате за поредните очевидци, докладвали за НЛО. В случая обаче не става дума за обикновена извънземна история, а за гигантско НЛО и то под формата на фосфоресцираща сфера, забелязано в небето над Шанхай, съобщава ИТАР-ТАСС, позовавайки се на китайската преса.

Загадъчният обект бил видян от екипажите на над 10 пътнически самолета, които побързали да съобщят за наблюденията си на авиодиспечерите от летището на мегаполиса.

Пръв пилотът на авиокомпанията "Чайна садърн" докладвал за НЛО, докато бил на височина 10,7 км. Отначало сферата била малка, после диаметърът й достигнал 90 км. и изглеждала много по-голяма от Луната на хоризонта. В продължение на 10 минути кълбото сияело с бледосиня светлина, след което изчезнало. Снимките на обекта, публикувани в китайската преса, наподобяват тези на Луната със стократно увеличение.

За учудване на авиодиспечерите НЛО не бил засечен от радарите. Поради тази причиа се появи и предположението, че става дума за необичайно атмосферно явление. Подобен обект бил наблюдаван над Пекин и над други градове и райони на страната, уточнява агенцията.