Васил Цоконов със сигурност се чувства специален. Макар че живее на 4-я етаж в 5-етажна кооперация, от вчера той разполага с официален документ, според който адресът му е апартамент 3 на етаж 418.

„Сигурно след издаването с такива данни, ще трябва да си купувам самолет, шегува се Васил Цоконов.

За да проверим какво е чувството да живееш толкова високо, се покатерихме на втората по височина сграда след хотел "Родина" - офисът на КНСБ. Дори и да броим гаража, покривът на сградата се пада едва 23-и етаж. Сграда с 400 етажа в София в близко бъдеще не се очертава. Дори и след 4 години най-високото място, където може да се качите в София, е строящият се 25-етажен небостъргач.

126 метровата бизнес сграда на Цариградско шосе ще е най-високата в София. Ако приемем, че в света най-високата сграда е Бурж Дубай - 828 метра и 160 обитаеми етажа, то за да живееш на 418-ят етаж трябва блокът, ви да се издига поне на 2 километра.

Едва ли в полицията са взели предвид всичко това, когато са издавали новите лични документи на Васил. Грешката е хванал нотариус.

„Там забелязаха, че на пълномощното съм написал 4-и етаж, а на личната карта пише 418-ти етаж”, каза Васил Цоконов. Днес гражданинът е посетил своето РПУ.

„Хората бяха доста дружелюбни, които го видяха, посмяха се също. Аз съм написал 4-ти етаж, в компютъра е влязъл 41 етаж, а в крайна сметка в личната карта е 418, разказа Цоконов. Приятели съветвали Васил да си запази картата уникат. Съветвали го да ходи навсякъде да гледа как ще реагират като му поискат лична карта. Полицията обаче вече е обещала да смени сгрешената карта, така че Васил ще разполага с нея максимум седмица.