Вече има обвиняем за убийството в Борисовата градина. 30-годишен мъж е задържан вчера, след като разследващите са намерили следи от него по тялото на убитата Яна.

Семейството на убитото момиче научи от медиите, че има обвинен за смъртта й. За последно бащата Явор разговаря с вътрешния министър вчера. Получил уверението, че се работи усилено.

„Министър Цветанов вчера ми декларира, чисто човешки ми каза, че ако има задържан и е вече хванат, първи аз ще получа информация, след това медиите”, каза Явор Кръстев.

bTV научи, че задържаният мъж е родом от провинцията, но живее и учи в София. По неофициална информация Яна и задържаният мъж се запознали същата вечер. Все още МВР не съобщава официално подробности за самоличността му - предстоят разпити и ескпертизи.

„Трябва да бъде обявен в рубриките, не с К. М. Трябва да се оповести, снимка, име, както Яна я разкостиха - всички я разбраха каква е, пияница ли е, не е ли, а за убийците споменават с две букви в рубриките - имат права, а жертвата какви права има?”, коментира Даниела Кръстева, сестра на Яна.

Родителите искат законът да се намеси с цялата си строгост.

Утре разследването ще разполага с по-сигурни данни дали задържаният е убил 28-годишната Яна, след излизането на назначената ДНК експертиза.

Въпреки ареста МВР работи и по други заподозрени. Яна беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Тя е била бита и удушена часове след концерт на стадион "Българска армия" предната нощ.