Български и световни звезди в двучасово телевизионно шоу преди събитието на годината – бенефиса на Христо Стоичков на 20 май в ефира на bTV Action

На 19 май от 22.00 часа bTV Action ще излъчи биографичния филм „Стоичков”

Реклама

Със затаен дъх България и светът очакват футболното събитие на годината – бенефиса на Христо Стоичков „50 години №8”. На 20 май от 20:00 часа на националния стадион „Васил Левски” Камата ще посрещне приятели и фенове, които ще станат част от едно невиждано грандиозно шоу. 

Два часа преди събитието, точно в 18:00 часа, bTV Action ще даде старт на специалното студио, посветено на Христо Стоичков. В компанията на водещия Йордан Георгиев, феновете ще могат да проследят на живо придвижването на двата отбора от хотела, качването на автобусите, пътуването до стадиона, настроението в съблекалните и, разбира се, разборите на двамата треньори. Пред камерите на bTV Action ще застанат на живо от стадиона най-големите футболни величия и гости на събитието.    

Специална част по време на студиото ще бъде отделена на близките, приятелите и феновете на Стоичков. Сред гостите, които ще говорят за личността, футболиста, приятеля, легендата Стоичков и ще отправят своите пожелания към него, са редица спортни журналисти, хора от родния шоубизнес като – Тончо Токмакчиев, Шкумбата, актьорът Иван Иванов и др., футболните специалисти Лъчезар Танев, Петър Зехтински, Георги Димитров и др., едни от най-успелите дами в родния и световен спорт като Илияна Раева, Стефка Костадинова и други. Сред гостите, поканени да споделят своето мнение и да отправят пожелания към Камата, са президентите Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов, както и премиерът Бойко Борисов.   

Бенефисът ще бъде коментиран от легендата в родната спортна журналистика - Георги Попвасилев - пряк свидетел както на кариерата на Стоичков, така и на много от най-важните моменти за родния футбол. Той ще бъде в компанията на Никола Кацаров, който е специалист в италианския и испанския футбол, където основно минава кариерата на Стоичков.

Грандиозното шоу ще може да бъде гледано и от зрителите в цяла Европа и Северна Америка, където Христо Стоичков дълги години е развивал спортната си кариера и има много привърженици. Специалното предаване на бенефиса ще бъде качено на два сателита на Интелсат. Излъчването ще се извърши чрез сателитната станция Плана на „Българска телекомуникационна компания” ЕАД и подразделението на компанията – НУРТС.

Ден преди голямото събитие, специално за феновете на носителя на най-престижните награди във футбола „Златна обувка” и „Златна топка”, и голмайстор от Световното първенство по футбол САЩ’94, bTV Action ще излъчи филма „Стоичков”. На 19 май от 22:00 часа зрителите ще видят историята на родната легенда, създадена от продуцента Димитър Гочев, сценариста и режисьор Борислав Колев, оператора Григор Кумитски и други. Заснемането на филма отнема три години, а неговата цел е да разбие клишетата за личността на Камата и да разкрие чувствителния човек, скрит зад образа на гениален футболист, показан с всичките му противоречия и без излишен блясък. Специален гост във филма е актьорът Иван Иванов, както и треньори, футболисти, музиканти, фенове и българи в чужбина.

Последни

Реклама