Реклама

Държава: САЩ, 2008 г.

Жанр: Драма, Криминален

Сценарист: Кърт Сътър

В ролите: Адам Аркин, Али Уокър, Дейтън Кали, Дендри Тейлър, Джони Люис, Кейти Сейгъл, Ким Коутс, Маги Сиф, Марк Буун - младши, Райън Хърст, Рон Пърлман, Тейлър Шеридън, Тио Роси, Томи Фланаган, Уилям Лъкинг, Уинтър Ейв Золи, Хенри Ролинс, Чарли Хънъм

Всички истории се завъртат около малкото измислено градче в Северна Калифорния – Чарминг. В това забравено от Бога и властите място на почит са банда рокери, които се занимават нелегално с продажба на оръжие - "Синове на Анархията” (или SAMCRO).

Яките момчета с кожени якета са омешали картите си с тези на корумпираните полицаи и успяват да вършат спокойно тъмните си дела, но пък не може да се отрече, че се грижат съвестно градчето да остане чисто от наркотици и всякакъв вид насилие. Паралелно с дейността на клубарите като защитници на народа, се разкриват и личните им проблеми – изневяра, приятелство, женитба, раждане на наследници, разногласия с възрастни родители, любовни афери...

Главният герой е младият Джаксън (Джакс) Телър, който е син на основоположника на SAMCRO Джон. Джакс намира дневника на баща си, където са описани подбудите за създаване на групировката. Започва да си задава въпроси и да се измъчва от мисълта, че той и другарите му са стигнали твърде далеч в стремежа си да построят един истински справедлив по техните разбирания свят в малкото си градче.

И точно в момент на силни съмнения и противоборство в групата по бизнес въпроси в градчето пристига полицай Дейвид Хейл. Ще бъде ли и той купен като останалите си колеги или ще успее да прекрати своеволията на синовете на анархията и да върне законността по тези земи?

В яркия актьорски състав на "Синове на Анархията” особено силно блести Рон Пърлман (носител на "Златен Глобус” и две номинации ЕМИ за "Красавицата и звяра”, но по-известен като Хелбой). Зрителите ще видят в ново амплоа и Кейти Сейгъл (любимката им Пеги от сериала "Женени с деца”), която е майка на главния герой Джакс, а Пърлман е негов пастрок. Другата чаровна двойка са Чарли Хънам ("Николас Никълби”) и Маги Сиф (“Mad Men”).