.
Вход / Регистрация
Станислава Цалова
Синоптик, водещ на прогнозата за времето
Станислава Цалова
 • 20:00 Умирай трудно 4
 • 20:30 Пингвините от Мадагаскар
  22:30 Модерно семейство
 • 21:00 Специален доклад
 • 21:00 С Русия в сърцето
  22:30 Друговремец
 • 21:40 Истински истории
  22:30 Като на кино
  23:20 bTV Новините
Гласувай
 • :(
 • :|
 • :)

Стаси започва своя професионален път заедно със старта на bTV. Горда е, че това е първата й и единствена работа до този момент.

В телевизията я избират за водеща на прогнозата за времето след като се явява на кастинг по настояване на майка си. Днес е доволна, че е послушала майка си и с усмивка препоръчва на всички млади момичета да се вслушват в съветите на родителите си, независимо че не винаги им е приятно.

Стаси е родена в София. До седми клас учи в 32 СОУ „Св. Климент Охридски” с преподаване на руски език. Средното си образование получава в 18 СОУ „Уилям Гладстон” с японски език и във Втора Английска езикова гимназия като частен ученик. В Софийския университет (СУ) завършва специалностите „Метеорология”, „География” и „Японистика”, както и Колеж за фоторепортери към СУ. Специализирала е в Япония и САЩ.

Природните стихии винаги са вълнували Станислава и тя с удоволствие се е посветила на изучаването им. „Първите прогнози за времето имат сбъдваемост едва 30 процента, разказва тя. Днес науката е напреднала дотам, че сбъдваемостта е над 90 на сто.

Метеорологията се развива изключително бързо. Със зачестяващите екстремни явления, надеждните прогнози стават все по-важни и спасяват човешки животи. Когато прогнозата е точна и адекватна, удовлетворението e огромно”, коментира още Станислава Цалова.

През годините Стаси е заставала зад редица социални каузи. Част от тях са Националната кампания „Бебе на града" и  Денят на парковете. Участвала е и в кампании на УНИЦЕФ България. Най-отдадена обаче е на кампанията „Да изчистим България”. Участва и помага всяка година от самото начало на кампанията през 2011 г.

През 2003 и 2004 г. е отличена с първа награда за програма за времето на фестивала International Media Events – News and Documentary Festival . През 2004 г. е удостоена с Global Excellence Award на News Corporation. В този период е избрана и за един от носителите на Олимпийския огън при преминаването му през България. През 2011 г. е отличена като „Достоен българин” за инициативата „Да изчистим България за един ден".