През нощта и във вторник валежите ще продължат. Предупреждението за опасно време вече е за цялата западна и централна част от страната.

Шест са областите с оранжев код, където се очаква да се извалят нови до 40 литра на квадратен метър: Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Пазарджик и София – област.

Жълт код е в сила в 12 области и там ще паднат между 20 и 30 литра: Видин, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Перник и София-град.


И източните райони няма да бъдат подминати от дъжда утре. Там облаците ще се увеличат и ще превали, но по-слабо от останалите райони. Ще остане обаче по-ветровито.

Дневните температури ще са в синхрон с валежите. В североизточните райони, където най-малко ще вали, термометрите ще показват около 26-27 градуса, докато в северозападните, където ще са най-значителните валежи, живакът ще стигне едва до 18-19 градуса.

В планините също ще е облачно и мрачно. Ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни в масивите от Западна и Централна България. Температурите малко ще се понижат и максималните по курортите ще са между 11 и 17 градуса.

В следващите дни

В сряда все още ще вали, но вече по-слабо и на по-малко места. В източните райони обаче ще остане доста ветровито.

В четвъртък облаците ще са много по-малко и слънцето по-често ще успява да се показва. Валежи вече и да има ще са главно в планинските райони. Вятърът ще отслабне, а дневните температури ще тръгнат нагоре. Сутрешните обаче ще продължат да се понижават.

В петък и събота до обяд слънцето ще е по-упорито и облаците трудно ще му попречат. По-късно през почивния ден обаче над западните райони отново ще се заоблачи, но главно в планинските райони ще превали.

Повече за времето до края на месеца гледайте утре сутрин в „Тази сутрин”!