Реклама

Създадена по едноименния роман на Кристофър Бъкли от 1994 г., адаптацията на Джейсън Райтман е остър сатиричен поглед към модерната култура. 

Главният герой Ник Нейлър (Аарон Екхарт) е говорител на голяма тютюнева компания. Ник е посветил живота си на защита на правата на пушачите в днешната неопуританска култура.

Преследван от здравни фанатици, искащи забрана на тютюна и от опортюнистичен сенатор (Уилям Мейси), който иска да пусне стряскащи етикети върху цигарените кутии, Ник продължава офанзивната реклама на цигарите в телевизионни предавания. Той привлича известен холивудски агент (Роб Лоу), за да насърчи пушенето във филмите.

Новопридобитата известност на Ник привлича вниманието на голям тютюнев магнат (Робърт Дювал) и разследваща журналистка, която работи към влиятелен Вашингтонски вестник (Кейти Холмс). Ник казва, че прави само това, за което му плащат.

Внезапно, притиснат от малкия си син (Камерън Брайт) и съвсем реалната заплаха от смъртта, той ще се принуди да промени начина си на мислене и да си зададе въпроса кое всъщност е по-опасно – цигарите или лъжата.