Реклама

Този възхитителен филм бележи завръщането на големия режисьор Пол Верховен в родната му Холандия след звездна поредица от незабравими филми в Холивуд, между които и „Първичен инстинкт” (1992). В новата си продукция той се връща към темата от забележителната си холандска драма „Soldier of Orange” (1977) – Втората световна война, и прави приковаващ вниманието трилър, който оставя публиката без дъх.

През лятото на 1944 г. красивата певица еврейката Рашел Стайн (Карис ван Хутен) се крие от нацистите. Когато скривалището й е бомбардирано, тя и семейството й се присъединяват към група евреи, решили да избягат от немската окупация и да се прехвърлят на съюзническа територия.

Това, което започва като отчаян стремеж към свобода, скоро се превръща в кървава баня, от която Рашел едва оцелява. Тя приема фалшиво име и се присъединява към Съпротивата, чийто водач я убеждава да проникне в немск The Two Faces of Januaryите служби за сигурност, за да спаси сина му от екзекуция. За да изпълни мисията, тя омайва високопоставения служител Лудвиг Мюнце (Себастиан Кох) и внезапно се оказва въвлечена в мрежа от заговори, интриги и предателства, които хвърлят светлина върху удавеното в кръв бягство, в което загива семейството й.