Реклама

Деветнайсет години след взаимоотношенията на героя на Харисън Форд със Светия граал, той пак е добрият стар Инди готов да помогне, в името на каузата. В четвъртата част на сагата Индиана е такъв, какъвто го познаваме. Той пак се забърква в мистериозна история - този път около артефактите на т.нар. Кристален череп.

Готов е на всичко, за да помогне - защото приключенският му дух не може да чака, а леко насмешливата усмивка няма търпение да отговори на всички въпроси.

Накъде без лошите – годината е 1957 г. и е логично те да са руски военни. Здравите, ъгловати момчета са предвождани от полковник Ирина Спалко - студена, красива, обучена, равна, обожава Сталин и говори прекрасен английски с акцент и ужасен руски. Помощниците също са тук – не особено ученолюбивия Мът, Оксли, който навреме връща разсъдъка си и някогашната любима Марион. Мястото на действие е Амазонската джунгла, където става голямото преследване, а „извънземните” качества, които показват героите в бой, са поредното намигване в стил Спилбърг.