Реклама

Отличеният с „Оскар“ тандем от „Войната е опиат“ (Катрин Бигълоу – режисьор, и Марк Боул - сценарист) се събира в трилъра „Враг номер едно“, разказващ за преследването на Осама Бин Ладен.

Мая (Джесика Частейн) е следовател, посветил десет години от живота си в преследването на най-търсения в света терорист. След терористичния атентат на 11 септември 2011 г., ЦРУ започва разпити на заподозрени агенти на Ал Кайда по света с цел да установи местонахождението на укриващия се Бин Ладен.

След като пристига в секретната квартира на ЦРУ и с очите си вижда бруталните методи за разпит, които се прилагат, Мая помага на непредвидимия си колега Дан (Джейсън Кларк) да се сдобие с информация, която ще помогне за залавянето на Бин Ладен. През следващите години разследването се сблъсква със серия от грешни следи и задънени улици, а търсенето все повече изглежда като обречена кауза.

Междувременно, многото случаи с камикадзета в Средния Запад и Европа подсказват, че Ал Кайда няма да се предаде без битка. Старо доказателство отвежда Мая към заподозрян, който може да е свързан с Бил Ладен...