Четири култови премиери в "Какво ново в понеделник" по bTV Cinema през май

Вижте премиерните заглавия!

Реклама

Нова поредица от филмови премиери по bTV Cinema ще зарадва киноманиаците и през месец май. В рубриката "Какво ново в понеделник" от 21:00 часа зрителите на канала ще могат да се насладят на неизлъчвани досега заглавия.

Първата премиера, която ще зарадва феновете на bTV Cinema на 4 май, е екшънът "Терминатор: Спасение". Цивилизацията е унищожена след Деня на Страшния съд, а армия от терминатори убива или залавя хора в разрушените градове и пустини. Малка група оцелели организират Съпротива и се укриват в подземни бункери, нападайки превъзхождащия ги противник при всяка възможност. Терминаторите са под контрола на Скайнет – мрежа, управлявана от изкуствен интелект, който подтиква създателите си да подложат нищо неподозиращия свят на ядрено унищожение. Само Джон Конър (Крисчън Бейл) предвижда идването на Страшния съд. Появява се обаче един човек, който поставя под съмнение вярата му, че хората имат шанс да спечелят тази война: Маркъс Райт (Сам Уортингтън), непознат от миналото, чийто последен спомен е как чака екзекуцията си, преди да се озове в този странен нов свят.

Терминатор: Спасение



Вторият понеделник от май представя друг динамичен екшън - Need for Speed, който излезе по кината през 2014г. и ще направи премиерното си излъчване по bTV Cinema на 11 май. Тоби Маршъл (Арън Пол) е механик, чиято страст са мощните автомобили. Борейки се да предпази семейния гараж от фалит, той се забърква с богатия и арогантен бивш NASCAR състезател Дино Брустър (Доминик Купър), който обърква тотално живота му. Тоби е натопен за престъпление, което не е извършил и прекарва две години в затвора, излизайки с една единствена цел – отмъщение. Последвалите събития ще оставят доволен всеки киноман, фен на екзотичните автомобили, незаконните гонки и полицейските преследвания.

Кампанията "Какво ново в понеделник" продължава с "Убивай ги нежно" на 18 май – един филм, в който Брад Пит (в ролята на Джаки Коган) е наемен убиец, работещ за мафията, на когото са възлагани най-трудните и опасни задачи. След като е извършен мащабен обир по време на игра на покер и загубите се равняват на стотици хиляди долари, мафиотските босове се обръщат отново към Коган. В кратък срок той трябва да намери парите и да елиминира отговорните за обира.

Последното премиерно заглавие по bTV Cinema следващия месец, на 25 май, е хитовото фентъзи "Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии". Пърси Джаксън (Логан Лърман), който открива, че е полубог, син на Посейдон (Кевин Маккид), предприема пътешествие в Америка заедно с приятелите си Анабет (Александра Дадарио), която също е полубог и Гровър (Брандън Джаксън), който е сатир. Целта му е да спаси майка си (Катрин Кийнър), да върне на Зевс (Шон Бийн) неговата открадната гръмотевица и да предотврати война между боговете. Филмът е режисиран от създателя на първите два филма от поредиците "Сам вкъщи", "Хари Потър" и култовия "Мисис Даутфайър" - Крис Калъмбъс.