Две тв премиери в Седмицата на Ръсел Кроу по bTV Cinema

От 20 до 26 ноември филмовият канал на bTV Media Group представя седем от най-добрите филми с актьора

Реклама

Ръсел Кроу е роден в Нова Зеландия през 1964 г., но 4 години по-късно семейството му се мести в Сидни. Още от ранна възраст участва за удоволствие в различни филмови и тв продукции. Първата си роля получава на 6 и това дава началото на голям брой детски роли. Семейството му се завръща в Нова Зеландия през 1978 г. и през следващите няколко години Ръсел Кроу се занимава предимно с рок музика. С приятел основава групата Roman Antix, по-късно наречена 30 Odd Foot of Grunts.

Ръсел Кроу се завръща в Австралия, за да се опита да продължи актьорската си кариера. През 1983 г. получава роля в мюзикъла „Брилянтин“, на след това в по-мащабна продукция влиза едва през 1990 г. За първи път участва в американска филмова продукция през 1995 г. („Бърз или мъртъв“), но става популярен след „Поверително от Ел Ей“.

Върхов момент в кариерата на Кроу е „Гладиатор“ (Gladiator), номиниран в 10 категории на наградите „Оскар“. Самият той е удостоен с Наградата на Академията за най-добър актьор. Филмът има още четири „Оскар“-а, сред които и за най-добър филм.

Филмовият канал на bTV Media Group представя седем от близо 60-те  филма с участието на Ръсел Кроу. Панорамата ще продължи от 20 до 26 ноември, всеки ден от 21:00 ч. 

Мъжът с железните юмруци

Премиера за българския тв ефир е „Мъжът с железните юмруци“  (The Man with the Iron Fists) – на 20 ноември. Това кърваво екшън приключение е вдъхновено от класическите филми за кунг-фу и интерпретирано от дългогодишните му струдници RZA и Илай Рот.

Клетниците

Втората премиера е на 21 ноември, вторник. В „Клетниците“ (Les Miserables) Кроу си  партнира с Хю Джакман, Хелена Бонъм Картър, Ан Хатауей и Саша Барън Коен.

Добра година

До края на седмицата bTV Cinema ще покаже още „Добра година“ (A Good Year) – на  22 ноември (сряда), „Търсачът“ (The Water Diviner) – на 23 ноември (четвъртък) и „Доказано жив“  (Proof of Life) – на 24 ноември (петък).

Доказано жив

През уикенда Ръсел Кроу отново ще блести с роли в не по-малко звездна компания.

Мрежа от лъжи

В събота, 25 ноември, предстои „Мрежа от лъжи“ (Body of Lies) с Леонардо Ди Каприо и Марк Стронг, а в неделя е време за „Робин Худ“ (Robin Hood) с  Кейт Бланшет, Макс Вон Сюдов, Уилям Хърт, Марк Стронг и Оскар Айзък.

Робин Худ