Филми с 53 награди и 109 номинации за "Оскар" завладяват ефира на bTV Cinema през февруари

Филмовият канал отново ще излъчи на живо церемонията

Реклама

В навечерието на церемонията по раздаването на най-престижните филмови награди в света - наградите "Оскар", bTV Cinema подарява на своите зрители уникално изживяване през целия месец февруари. Всяка вечер от 21:00 часа зрителите на филмовия канал ще имат възможност да гледат филми с награди или номинации за "Оскар".

Две от заглавията са рекордьори, с цели 11 отличия: "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" и "Титаник" ще бъдат излъчени съответно на 23 и 24 февруари. Цялата трилогия по романите на Джей Ар Ар Толкин зрителите на bTV Cinema ще имат възможност да проследят в три поредни вечер от 21 февруари.

Зрителите на филмовия канал ще имат възможност да се насладят и на трите филма по комиксите за Спайдърмен, които имат едно отличие и 4 номинации за престижните награди "Оскар” – на 14, 15 и 16 февруари от 21:00 часа.

Сред заглавията, които имат общо 53 награди и 109 номинации за престижните награди и които bTV Cinema ще излъчи през Месеца на Оскарите са: "Маската” (9 февруари), "Троя” (10 февруари), "Двестагодишен човек” (13 февруари), "Уолстрийт” (26 февруари) и много други любими на зрителите заглавия.

В специалната селекция на bTV Cinema за Месеца на Оскарите попадат още "Братовчед ми Вини” (11 февруари), "Опасни връзки” (19 февруари), "Принцът на приливите” (25 февруари) "Батман в началото” (1 март) и "Черният рицар” (2 март).