Нина Добрев: Шегите и импровизациите ми се получават по-добре в новия сезон

Интервю със звездата от култовия сериал по повод пети сезон на „Дневниците на вампира”

Реклама

Сериалът се излъчва от 29 юли, с два различни епизода всеки ден от 20.00 и след 23.00 часа. Петият сезон на „Дневниците на вампира“ е предпоследният, в който участва Нина  Добрев.

Какво е усещането да работиш по новия сезон на „Дневниците на вампира”?

Чудесно е. Винаги е хубаво да се върнеш на работа и да видиш всички отново – те са ми наистина близки. Буквално се чувстваш все едно се връщаш на училище, което е забавно, защото Елена поема към колежа в началото на сезона.

Елена все още ли се среща с Деймън (в ролята е Иън Сомърхолдър) в началото на пети сезон?

Любовта между тях е още в разгара си и те са във фаза меден месец. Двамата преживяха най-страхотното лято в живота си и мисля, че все още са на това ниво. Ще опитат да продължат връзката си докато тя е в колежа, а той остава в Мистик Фолс.

Как ще успеят да запазят връзка от разстояние?

Връзките от разстояние винаги са трудни. За щастие, колеж Уитмор е само на няколко часа от Мистик Фолс. Те ще се опитат да направят всичко възможно, но ще трябва да изчакаме, за да разберем какво ще се случи. При нас винаги има конфликт и никой не е щастлив за дълго. Освен тиквеният пай, нищо не е вечно сладко.

Кое те вълнува най-много около пети сезон?

Винаги след почивките между сезоните се чувствам отпочинала и свежа. След края на четвърти сезон се снимах във филм („Нека сме ченгета”) и енергията около него беше абсолютно различна, тъй като беше комедия. Веднага след това се почувствах вдъхновена, а в „Дневниците на вампира” след това неусетно импровизирах, не съвсем по правилата, все още под влиянието на филма. Забавлявах се много именно заради това. А и Елена е много по-оживена, защото е влюбена и е в колеж. Перфектно е.

Не ти ли е позволено да импровизираш в „Дневниците на вампира”?

В повечето сцени трябва да се придържаме към репликите. Преди да се снимам в филм опитите ми за шеги и импровизация не се получаваха. Не беше много забавно. Продуцентите казваха: „Не прави това”. Но след опита, който натрупах с участието си в комедия, се чувствам по-комфортно. Вече се смеят на шегите ми и ми казват: „Това го направи пак! Беше готино.”

Ролите ти по-леки ли ще бъдат като Елена и Катрин едновременно, особено сега, когато Катрин е човек?

Техните роли определено се преобръщат…

На кого ще му бъде по-лесен преходът? Елена трябва да отиде в колежа. Катрин пък ще бъде човек.

Ако трябва да съм честна, не мисля, че Катрин е щастлива. Това е изцяло различен свят за нея и тя не го иска. Не й харесва. Безсилна е. Слаба е. Раздразнителна е. Принудена е да не носи нови дрехи постоянно – вече няма пари да си купи дизайнерските дрехи, които харесва и очевидно настроението й ще бъде потиснато. Има много трагедия в света на Катрин. Какво ще облече? Това е важният въпрос.

Ще й хареса ли поне един аспект на това да бъде човек?

Катрин ще бъде със съвсем различна душевна нагласа и на различно място. Тя не може да контролира и съответно не е щастлива. Ще полудее, ще се чувства несигурна и параноична, но ще продължи да бъде зла, снобарка, егоистка и грубиянка. Прекалено горда е, за да признае, че вече не е толкова силна, колкото беше, въпреки че определено го усеща.

Ще видим ли Катрин в премиерата на пети сезон?

Може би? Може би не? Ще трябва да гледате премиерата, за да видите какво ще се случи! Съжалявам, не мога да го разкрия J

Как ще реагира Елена, когато разбере, че Бони (в ролята е Кат Граам) вече не е наоколо?

О, това няма да бъде приятно. Засега Елена е в щастлив момент от живота си и не знае за смъртта на Бони. Мисля, че Бони вижда това и не иска да го разваля, защото Елена рядко е щастлива. Денят, в който Елена разбере, няма да е добър. Ще бъде много, много, много трудно. Бони беше най-добрата й приятелка, така че това ще е все едно е загубила част от семейството.

След като в пети сезон Пол Уесли играе едновременно Сайлъс и Стефан, тази година ти вече не си единствената, която играе две роли. Как се чувстваш?

Доволна съм, защото е вълнуващо за Пол, а и ще бъде много добре за сюжета. Вече не съм единствената. Вече не съм черната овца. Тази работа е създадена за него. Преди да започнем да снимаме отново, му казах: „Наспивай се добре сега, защото няма да спиш много в следващите няколко месеца!