Стаси Кара ще бъде специален гост на филмовата награда на Европейския парламент LUX

Стаси е водеща на „Като на кино” по bTV Cinema

Реклама

Водещата на “Като на кино” по bTV Cinema Стаси Кара ще бъде специален гост на церемонията по връчване на филмовата награда LUX на Европейския парламент и семинара за журналисти в Страсбург на 24 ноември 2015 г. На тържествената церемония ще присъстват  режисьорите на трите филма финалисти, сред които е и българският филм "Урок", а приза ще връчи лично председателят на ЕП Мартин Шулц. Стаси е една от малцината български журналисти, удостоени с покана за събитието поради приноса си в промотирането на общоевропейските ценности във филмовото изкувство.

Снимка: Иван Пейков

Трите филма финалисти за тазгодишните награди LUX са „Медитеранеа“ (Mediterranea) на Джонас Карпиняно (Италия, САЩ, Германия, Франция и Катар), „Мустанг“ (Mustang) на Денис Гамзе Ергювен (Франция, Германия, Турция и Катар) и „Урок“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов (България, Гърция). Зрителите на bTV Cinema ще видят ексклузивни интервюта с екипите на лентите и специалните гости в следващите издания на “Като на кино”.

Семинарът за журналисти, който ще се състои след церемонията по връчването на наградата LUX ще да открие дебата за връзката между културните и политически институции и ще насочи вниманието върху новата идентичност на европейските граждани и публика.